Οι άνδρες που μετανιώνουν κρυφά που παντρεύτηκαν συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 7 συμπεριφορές, χωρίς να το καταλαβαίνουν


Ανάμεσα στον άνδρα που χαίρεται έναν ευτυχισμένο γάμο και εκείνον που έχει μετανιώσει που παντρεύτηκε, οι διαφορές είναι εμφανείς.

Η εσωτερική τους κατάσταση αντανακλάται και στη συμπεριφορά τους, μέσα από ορισμένα συχνά ασυνείδητα σημάδια. Οι συμπεριφορές που μαρτυρούν ότι ένας άνδρας δεν είναι ικανοποιημένος από τον γάμο του, μπορεί να μην γίνονται αντιληπτές από όλους, όμως ένα έμπειρο μάτι μπορεί να τις καταλάβει «από μακριά».

Οι άνδρες που μετανιώνουν κρυφά που παντρεύτηκαν συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 7 συμπεριφορές, χωρίς να το καταλαβαίνουν

Συναισθηματική απομάκρυνση

Υπεραναπλήρωση

Δεν κάνει μελλοντικά σχέδια μαζί σας

Έντονη κριτική

Λιγότερες κουβέντες για τα προσωπικά

Συχνές συγκρίσεις

Έκφραση αμφισβήτησης

Πώς οι 7 συμπεριφορές μαρτυρούν ότι ένας άνδρας μετανιώνει για τον γάμο του

Συναισθηματική απομάκρυνση

Η συναισθηματική απομάκρυνση ενός άνδρα είναι το πρώτο, τυπικό σημάδι που μαρτυρά τη δυσαρέσκειά του με τη σχέση. Αυτό καθώς, αν ο άνδρας είναι σ’ έναν χαρούμενο γάμο, είναι παρών, αφοσιωμένος και συμβάλλει στη σχέση. Αντίθετα, όταν αρχίζει να μετανιώνει για τον γάμο του, ο βαθμός αφοσίωσής του στη σχέση αρχίζει να ελαττώνεται.

Μπορεί να γίνεται απόμακρος, πιο αδιάφορος για τις συζητήσεις ή να μοιάζει αφηρημένος. Σε κάθε περίπτωση, παρατηρείται διαφορά σε σχέση με τον αλλοτινό ενθουσιασμό και ενδιαφέρον.

Η συμπεριφορά αυτή δεν είναι συνειδητή επιλογή, αλλά αποτελεί έναν υποσυνείδητο μηχανισμό άμυνας που ενεργοποιείται στην προσπάθειά του να προστατευθεί από μεγαλύτερη συναισθηματική βλάβη. Αξίζει βέβαια να θυμάστε ότι δεν αρκεί ένα και μοναδικό σημάδι για να βγάλετε συμπεράσματα για τον γάμο σας καθώς, την ίδια στιγμή, αυτή η συμπεριφορά μπορεί να σηματοδοτεί ότι βιώνει στρες ή αντιμετωπίζει άλλου είδους προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να επικοινωνείτε ανοιχτά και με ειλικρίνεια αν παρατηρήσετε αλλαγές στη συμπεριφορά του. Η κατανόηση είναι το πρώτο βήμα προς την επίλυση του προβλήματος.

Υπεραναπλήρωση

Όσο και αν μοιάζει παράδοξο, ένας άνδρας που έχει αρχίσει να μετανιώνει για τον γάμο του, θα προσπαθεί να αναπληρώσει το κενό με άλλα μέσα. Μπορεί να περιμένετε να ακούσετε ότι αν ένας άνδρας μετανιώνει για τη σχέση του θ’ αρχίσει να απομακρύνεται, αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά.

Ορισμένες φορές, ένας άνδρας, αισθανόμενος ενοχές που μετανιώνει για τον γάμο του, προσπαθεί να κρύψει τα συναισθήματά του μέσα από υπερβολικές εκδηλώσεις αγάπης και προσοχής προς τη σύντροφό του.

Έτσι, προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του (ίσως και τους άλλους) ότι όλα είναι μια χαρά. Για τον λόγο αυτό, θα πλημμυρίζει τη σύντροφό του από χειρονομίες αγάπης, θα της κάνει δώρα, θα κανονίζει εξόδους και γενικά, θα είναι ύποπτα» στοργικός.

Κάτω από την επιφάνεια όμως, συχνά κρύβεται μια αίσθηση αμηχανίας, καθώς προσπαθεί πολύ να κρύψει τα συναισθήματά του και το αποτέλεσμα μοιάζει βεβιασμένο και αφύσικο.

Αν παρατηρήσετε αυτή τη συμπεριφορά, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για μια ειλικρινή συζήτηση. Η ανοιχτή επικοινωνία μπορεί να τον βοηθήσει να εκφράσει τα συναισθήματά του, ανοίγοντας τον δρόμο για τη λύση του προβλήματος.

Δεν κάνει μελλοντικά σχέδια μαζί σας

Παρατηρείται συχνά, όταν ένας άνδρας μετανιώνει για τον γάμο του, να αποφεύγει να συζητάει με τη σύντροφό του για το κοινό τους μέλλον. Αποφεύγουν να κουβεντιάσουν μακροπρόθεσμα σχέδια, όπως η αγορά ενός σπιτιού, το ενδεχόμενο να κάνουν παιδιά ή ακόμη και να κανονίσουν διακοπές.

Οι συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του ζευγαριού, κάνουν έναν άνδρα που βιώνει δυσαρέσκεια στον γάμο του, να αισθάνεται άβολα και αποφεύγει να δεσμευτεί για μακρόπνοα σχέδια, καθώς δεν είναι βέβαιος αν θέλει να τα πραγματοποιήσει.

Η κατανόηση της πηγής αυτής της συμπεριφοράς είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αν ο σύντροφός σας αποφεύγει συστηματικά να μιλήσει για το κοινό σας μέλλον, ίσως πρέπει να κάνετε μια ειλικρινή κουβέντα.

Τέτοιας φύσης ζητήματα είναι πάντα πιο βαθιά απ’ ό, τι μπορεί να φαίνεται.

Έντονη κριτική

Ένα τυπικό σημάδι που μαρτυρά ότι ένας άνδρας δεν είναι ικανοποιημένος απ’ τον γάμο του και ενδεχομένως να μετανιώνει γι’ αυτόν, είναι η άσκηση κριτικής. Μπορεί να μην προκαλεί έντονους καβγάδες ή να επιδιώκει πάντα συγκρούσεις, αλλά ίσως να του φταίνε όλα ή να αναζητά διαρκώς μια αφορμή για να παραπονεθεί.

Ένας άνδρας που έχει μετανιώσει για τον γάμο του, εστιάζει περισσότερο στ’ αρνητικά παρά στα θετικά. Τον ενοχλούν πλέον στοιχεία που άλλοτε έβρισκε χαριτωμένα και μπορεί να γίνει ακόμη και μικροπρεπής.

Αν παρατηρείτε ότι ο άνδρας σας, ασκεί έντονη κριτική ή γκρινιάζει διαρκώς για εσάς ή τις πράξεις σας, αυτό μπορεί να προκαλείται από την εσωτερική σύγκρουση που βιώνει, παρά από εσάς.

Λιγότερες κουβέντες για τα προσωπικά

Σε μια υγιή σχέση, τα ζευγάρια μοιράζονται τα συναισθήματα, τις σκέψεις τους, τις εμπειρίες τους. Η επικοινωνία  τους ενισχύει τον δεσμό ανάμεσά τους και δυναμώνει την επαφή τους.

Ωστόσο, από τη στιγμή που κάποιος άνδρας αρχίζει να αμφιβάλλει για τον γάμο του, μπορεί να περιορίσει την επικοινωνία του με την σύντροφό του. Μπορεί δηλαδή να παρατηρήσετε ότι πλέον δεν μιλάει όπως παλιά, ούτε μοιράζεται τις σκέψεις, τις εμπειρίες ή τα συναισθήματά του. Είναι σαν να προσπαθεί να υψώσει έναν αόρατο τοίχο ανάμεσά σας.

Η συναισθηματική αυτή αποστασιοποίηση, οδηγεί σε παρανοήσεις και δημιουργεί αίσθηση απομόνωσης στα μέλη του ζευγαριού.

Συχνές συγκρίσεις

Μια συμπεριφορά που παρατηρείται συχνά όταν ένας άνδρας μετανιώνει για τον γάμο του είναι οι πολλές συγκρίσεις. Όταν δηλαδή, ένας άνδρας συγκρίνει διαρκώς τον γάμο του με άλλους, τη σύντροφό του με άλλες, ή ακόμη και τον έγγαμο βίο του με τη ζωή του πριν από τον γάμο, αυτό αποτελεί σημάδι δυσαρέσκειας από τον γάμο του.

Επειδή η «σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς», αν παρατηρήσετε αυτή τη συμπεριφορά, χρειάζεται να την αντιμετωπίσετε ανοιχτά και με ειλικρίνεια. Πρέπει να θυμάστε ότι κάθε σχέση είναι ξεχωριστή αλλά όλες αντιμετωπίζουν προκλήσεις και εμπόδια.

Έκφραση αμφισβήτησης

Οι μεγάλες δεσμεύσεις της ζωής, όπως ο γάμος, ενέχουν πάντα έναν βαθμό αμφιβολίας. Όταν ωστόσο, οι αμφιβολία γίνεται μοτίβο στη συμπεριφορά ενός άνδρα, αυτό μπορεί να είναι σημάδι που μαρτυρά ότι έχει μετανιώσει. Μπορεί δηλαδή, ένας άνδρας να αρχίσει να αμφιβάλλει για την ορθότητα της απόφασής του να παντρευτεί, ή ακόμη και ν’ αναρωτιέται ανοιχτά αν ήταν καλύτερα εργένης.

Πρόκειται για μια σκληρή, άκαρδη ένδειξη που μαρτυρά ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.  Πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας στο πρόβλημα με διάθεση κατανόησης.

Να θυμάστε ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές δείχνουν την βαθιά συναισθηματική του ταραχή και είναι κραυγές για βοήθεια και κατανόηση, όχι προσωπική επίθεση εναντίον σας.

Tip: Το κλειδί είναι η κατανόηση

Η περιπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης δυσχεραίνει την αναγνώριση και την κατανόηση των συναισθημάτων που βιώνουν ακόμη και οι πιο κοντινοί μας άνθρωποι.

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι ένας άνδρας δεν είναι ευχαριστημένος στον γάμο του, είναι τόσο ανεπαίσθητα που συχνά μπορεί να παρερμηνευθούν.

Το κλειδί βρίσκεται στην κατανόηση. Όπως είδαμε, οι συμπεριφορές αυτές δεν απορρέουν πάντα από συνειδητές επιλογές, αλλά συνιστούν μηχανισμούς άμυνας και προέρχονται από την βαθιά συναισθηματική αναταραχή των άλλων. Περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, οι ενδεικτικές συμπεριφορές είναι μια κραυγή για βοήθεια και κατανόηση. Όπως έχει πει και ο Αϊνστάιν, «η συμπόνια είναι η ικανότητα να δεις τον κόσμο με τα μάτια του άλλου».

Ειδικά όσον αφορά τις σχέσεις,  η συμπόνοια και η ενσυναίσθηση είναι αναγκαίες για την κατανόηση και την καλλιέργεια μίας ουσιαστικής σύνδεσης ανάμεσα στο ζευγάρι.

Σε περίπτωση που αναγνωρίσατε στον σύντροφό σας τις παραπάνω συμπεριφορές, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι. Πολλά ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα με παρόμοιες προκλήσεις και όμως, καταφέρνουν να βγουν μέσα από τις δυσκολίες δυνατότερα και πιο δεμένα. Η κατανόηση και η ανοιχτή επικοινωνία είναι πάντα το πρώτο βήμα.

Νεότερη Παλαιότερη